A weboldalon cookie-kat használunk, hogy minél jobb élményt tudjunk nyújtani
Rendben
Kategóriák

Horgany festék, a többrétegű megoldás

2019. 10. 09. 13:58:00
Horgany festék, a többrétegű megoldás

​A korrózió a fémek világának rettegett vegyi folyamata.

A köznapi nevén rozsdásodásnak is nevezett kémiai reakció során a fémek felületei vegyi átalakuláson mennek keresztül, oxidálódnak, azaz az érintett területek károsodnak. A horgany festék alkalmazásával rengeteget tehetünk azért, hogy ezek az agresszív folyamatok ne mehessenek végbe. A fémtárgyak korrózióval szembeni védelmét, azonban nem tudhatjuk le évente egyszer, némi horgany festék felvitelével.

A védekezésnek aktívnak, épp ezért rendszeresnek kell lenni, hiszen a horgany festék bár Pazar megoldást kínál, védőrétegével, ez a filmszerű felület megújításra, erősítésre szorul azért, hogy folyamatos ellenállást biztosítson a rozsda agresszív hatásaival szemben. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy használati tárgyaink, szerkezeteink nagyrészt acélból, vasból készültek, így legnagyobb ellenségük a nedvesség, mely kitárja kapuit a korrózió előtt. Lényeges felmérnünk, hogy az adott tárgyak, szerkezetek milyen célból, pontosan hova kerülnek, így a számukra alkalmas védőbevonatot is optimálisan ki tudjuk választani.

A horgany festék ugyanis többrétegben is felhordható, így maximalizálhatjuk védőfunkcióját. A kültéri hatások egyébként a legagresszívabbak fémes felületeink oldaláról nézve. Az évszakok markáns változása, a lehulló csapadék, és az erős UV sugárzás mind-mind roncsolják a fémes felületeket, sőt a rájuk felvitt védőrétegeket is. Emiatt lényeges a rendszeres védelem, azaz a horgany festék az év minden részében jó szolgálatot tehet nekünk. Beltérben némileg egyszerűbb a helyzet, hiszen a páratartalom nem képes olyan agresszív hatásokra, így a horgany festék időközönként alkalmazása bőven elégséges a korrózióval szembeni védelemben.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír