A weboldalon cookie-kat használunk, hogy minél jobb élményt tudjunk nyújtani
Rendben
Menü
Ár:
4.900 Ft + ÁFA ( 6.223 Ft )
Menny.:db
Termék címkék: naptej, prémium, UV-sugárzás

Prémium Naptej - Sun Protect 50

Ár:
4.900 Ft + ÁFA ( 6.223 Ft )
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
Központi raktár: Szállítás alatt
Külső raktár: Raktáron
Cikkszám: tp1060110010
Egységár: 6.223,00 Ft/db
Várható szállítás: 2024. június 04.

Prémium naptej, UV-B 50 faktoros védelemmel
Sun Protect 50 PURE LSF 50, 100ml

- Bőrvédelem extrém ultraibolya sugárzás ellen, túl a napozáson, elektromos- és ívhegesztéssel dolgozóknak
- UV-B 50 faktor/ UV-A 10 faktor, és véd az UV-C sugarak ellen is
- Bőrápoló anyagokat tartalmaz, mint glicerin, allantoin, E-vitamin és a kreatin
- Tartósítószerek nélkül
- Szilikonmentes
- Napozás vagy a munka megkezdése előtt használja, kenje be magát jó alaposan
- Intenzív napsütésben is biztos UV-védelmet nyújt

Alkalmazási területek
Kültéren (strand, uszoda), nehézipar, irodák/kereskedelmi/szabadidős létesítmények, élelmiszer-feldolgozás és -gyártás, gépjármű-karbantartás és -javítás, tengeren, az ipari folyamatok által keltett mesterséges UV-C sugaraknak kitett munkavállalók számára, vitorlázás, vízi sportok

Leírás és Paraméterek

Az UV-sugárzást, ultraibolya, ibolyántúli vagy ultraviola sugárzásnak is nevezzük. Az UV-sugárzásnak három formája van UV-A, UV-B és UV-C.

UV-A, az égető napsugárzás
A földfelszínt érő ultraviola sugárzás többsége ebben a tartományban van. Ez a faktor felelős a bőr korai öregedéséért. Csökkenti a bőr A-vitamin tartalmát és károsítja a kollagénrostokat. Többféle bőrrák kialakulásáért is felelős. Állandóan jelen van a nap folyamán. Akadálytalanul jut át az ablaküvegen, felhőkön, még a szmogon is. 

UV-B, a barnító napsugárzás
Ezek a sugarak felelősek a tartós barnulásért. Földünk ózonrétege a napsugárzás jelentős részét elnyeli, többek között az UV-B sugarak jelentős részét is. Az UV-B sugárzás pozitív élettani hatása, hogy segíti a szervezet a D-vitamin előállítását, mely szükséges az egészséges csontképződéshez, vérképzéshez és az immunrendszer megfelelő működéséhez. Erőssége változó, a déli órákban éri el a csúcspontját. Ablaküvegen, felhőkön csak erősen szűrve hatolhat át.
 
Az UV-C, a brutális napsugárzás 
Ezt a sugárzást szerencsére a Föld atmoszférája jórészt kiszűri, de az ózonpajzs vékonyodása miatt egyre inkább tényezővé válik. Ennek az oka az ózonréteg csökkenésének következménye. Egyre több üvegházhatású gáz kerül a levegőbe és ez a globális felmelegedés roncsolja az ózonpajzsot, így nő a minket elérő káros UV-sugárzás mennyisége is. :-(

Fontos még tudni, hogy az UV-sugárzás visszaverődik felszínről: hóról, víztükörről, hajó fedélzetről, vitorláról. Következésképp a vízparton, havas vidéken sokkal jobban le lehet égni. Minél magasabb az UV-sugárzás szintje, annál inkább károsíthatja a bőrt. Leégést, szeplősödést, foltosodást, napallergiát, kiszáradást, korai bőröregedést, szemkárosodást, immunkárosodást, végső soron bőrrákot is okozhat. Védekezni a bőr teljes védelmét nyújtó, komplex napvédő szerrel ajánlott az UV-A, UV-B és UV-C sugarak ellen. Figyelem! Sok naptej nem tartalmaz mindhárom UV-sugárzás ellen védő filtert!

Mit jelent a faktorszám?

Egy felnőtt kb. 20 percet képes eltölteni leégés nélkül a napon. Ez egy átlag, mivel függ az egyén bőrtípusától, bőrszínétől, korától, állapotától, illetve az UV-sugárzás mértékétől is. A fényvédő faktor tulajdonképpen egy arányszám, amely azt mutatja, hogy ha bekeni magát az adott naptejjel valaki, akkor mennyiszer több időt tölthet a napon leégés kockázata nélkül ahhoz képest, mintha nem vinné fel a bőrére. 

Minél magasabb faktorszámú napkrémet használunk, annál hosszabb ideig tart a védelem. Fontos, hogy az adott termék vízálló-e, vagy sem. Összegezve, az átlagos 20 percünket kell megszorozni a napvédőnk faktorszámával. A bekenés mellett még az UV-terhelésünk csökkentésére tehetünk, hogy árnyékos helyen legyünk, használjunk széles karimájú kalapot, viseljünk könnyű, de minél nagyobb bőrfelületet fedő ruházatot. Különösen a gyerekek napvédelmére ügyeljünk, hiszen az ő bőrük sokkal vékonyabb és kevésbé ellenálló. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!