A weboldalon cookie-kat használunk, hogy minél jobb élményt tudjunk nyújtani
Rendben
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Moha eltávolítás, minden felületről

2019. 10. 20. 16:49:00
Moha eltávolítás, minden felületről

​A moha eltávolítás napjainkban prioritást élvező feladat, hiszen ezek (az alapjában véve nem kártékony) növények a természet lágy öle helyett életterünk számos felületén megjelennek, spóráikkal szó szerint behálózzák az érintett területeket, s az esztétikum károsítása mellett komoly roncsolást végeznek.

A moha eltávolítás tehát elengedhetetlenül fontos, s szerencsére számos, direkt erre a célra alkotott oldat áll a rendelkezésünkre. Ezek a folyadékok végleg búcsút intenek a moháknak, sőt még a penészgombáknak, az egyéb mikroorganizmusoknak, és az algáknak is. A moha eltávolítás folyamatában fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk az alapos tisztításra, azaz, hogy az oldat elérje, és végérvényesen kiírtsa a növény spóráit is, melyek legtöbbször mélyen, jóval az érintett felület felszíne alatt helyezkednek el. Hogy mégis milyen felületeket érinthet a moha támadása?

Talán meglepően hathat, de a moha eltávolítása lényegesen több területet érint, mint amennyire első ránézésre gondolnánk. A moha ugyanis képes megtapadni a különböző falazatokon, homlokzatokon (beleértve a régi, műemlék jellegű házakat is), vakolatokon, beton felületeken, mészkő, valamint terméskő alkotta falakon, valamint bármennyire meglepő, de belső tereink falai sincsenek biztonságban.

Jól láthatjuk tehát, hogy a moha eltávolítás rengeteg területet érint, és bizony csupán némi kefés ledörzsöléssel nem megyünk túlságosan sokra. Persze ideiglenes tűzoltásnak ez a fajta moha eltávolítás is megfelel, ránézésre egy darabig nem kell szembesülnünk a kártevő növénnyel, ám a spórái miatt garantálható, hogy a moha néhány hét elteltével újra vidáman fog zöldelleni, nem a természet lágy ölén, sokkal inkább a számunkra is fontos felületeken.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír