Kérjük, fogadja el a süti beállításokat! Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Moha eltávolítás: gyorsan, egyszerűen

2020. 06. 15. 10:43:00
Moha eltávolítás: gyorsan, egyszerűen

A moha eltávolítás lényeges lépés, melyet nem szabad elapróznunk.

Ha mohával benőtt felületeket szeretnénk hatékonyan lekezelni, akkor jó, ha minimálisan ugyan, de szerzünk néhány információ morzsát erről a növényről. A moha eltávolítás abban az esetben tud ugyanis tökéletesen működni, hogyha a felületek repedésein belül elhelyezkedő, mélyebben fekvő spórák is megsemmisülnek, hiszen így tudjuk elvágni a növény számára a tápanyag, azaz az élet forrását. Ehhez tehát olyan anyagra van szükségünk, mely képes behatolni a felszín alatti területekre is, s így a moha eltávolítás a probléma gyökerénél megvalósulhat, azaz a spórák szintjén.

A moha eltávolítás egyedülállóan hatékony eszköze, egy direkt erre a célra készített, speciális folyadék, mely hígítva képes behatolni az érintett területek minden rejtett kis zugába, hogy elűzze a kártevő növény minden egyes darabját. Extrém esetekben ezek az oldatok hígítás nélkül, koncentráltan is használhatók, a még magasabb fokú tisztítás érdekében.

A moha eltávolítás folyamatában alkalmazott folyadék többnyire nem csak a mohák elleni küzdelemben nyújt hathatós segítséget. Ezek a speciális oldatok veszélyesek az algák, a penészgombák, és az egyéb mikroorganizmusok számára is. A moha eltávolítása mindenképp lényeges, prioritást élvező feladatunk, hiszen itt sem csupán az esztétikum romlásáról beszélünk, hanem a növény komoly károkat is képes okozni a „belakott” felületeken, arról nem is beszélve, hogy spóráival szó szerint évtizedekre be tudja magát fészkelni az érintett területekre.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír impregnálás