A weboldalon cookie-kat használunk, hogy minél jobb élményt tudjunk nyújtani
Rendben
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hogyha megfeledkeztünk az impregnáló spray nyújtotta előnyökről…

Hogyha megfeledkeztünk az impregnáló spray nyújtotta előnyökről… A cipőink karbantartása elengedhetetlen velejárója lábbeliink ápolásának.

Minden évszakban más, és más követelménynek kell megfelelnünk, így a téli hónapokban a nedvességgel: hóval, esővel, sózással kell felvennünk a harcot. Az impregnáló spray hűséges, odaadó társunkul szegődhet ebben, az időjárással szemben vívott küzdelemben. Ha nem használjuk ki az impregnáló spray adta előnyöket, akkor bizony hamar búcsút mondhatunk kedvenc lábbeliinknek. A nedvesség, a só ugyanis tönkreteszi a cipők felső részét, kirepedezik tőle a bőr, vagy a lábbeliket alkotó anyag, arról nem is beszélve, hogy ronda foltokat hagy maga után.

Amennyiben megfeledkeztünk az impregnáló spray alkalmazásáról, és bekövetkezett a baj: ronggyá áztattuk cipőnket, akkor az első dolgunk, hogy megszárítsuk pórul járt lábbelinket. Nagyon lényeges, főleg bőrcipők esetében, hogy ez a folyamat nem lehet gyors, ugyanis akkor kivétel nélkül, minden esetben sérül a felső rész. Ilyenkor ez, az érzékeny felület megkeményedik, és végül berepedezik, de még a műbőrök esetében is ridegséget tapasztalhatunk.

Emiatt nagyon rossz megoldás a kályha, fűtőtest mellé tenni a csöpögő csizmát, hótaposót, hiszen épp ezzel, a felgyorsított eljárással teszünk még nagyobb kárt bennük. Ha az impregnáló spray a polcon maradt, akkor igyekezzük menteni, ami menthető. Egyrészt a sófoltokat valamilyen tisztítószer, akár konyhasó, és ecet keverékével tüntessük el, még mielőtt a kíméletes szárítást megkezdenénk. Ha ezzel készen vagyunk, akkor vagy sámfára húzzuk fel az érintett lábbelinket, vagy újságpapírral tömjük ki, és szobameleg helyiségben várjuk meg, míg megszárad.
Videó

Tartalomhoz tartozó címkék: hír impregnálás