Kérjük, fogadja el a süti beállításokat! Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Csiszolókoronggal a simább felületekért

Csiszolókoronggal a simább felületekért

​A csiszolókorongnál nincs is alkalmasabb eszköz a durvább simítási munkák elvégzéséhez.

Alapvetően azért nem javasolt a kisebb munkákhoz, melyek finom mozdulatokat igényelnek, mivel a csiszolókorong a faszálra merőlegesen is kifejti csiszoló hatását, ez pedig a vártnál nagyobb behatást eredményezhet, ami akár nyomokat is hagyhat maga után. Ezek, a csiszolókorong által keltett nyomok nem tüntethetőek el, és csúnyán mutatnak a megmunkált felületen, mintegy árulkodva arról, hogy a finomabb munkát is csiszolókorong bevetésével próbáltuk orvosolni.

A csiszolókorong egyébként a fúróba befogható, rugalmas korong, mely több módon: csavarral, alátéttel, esetleg öntapadós ragasztófelület segítségével rögzíthető. Ez, a csiszolóanyagból kivágott korong a durvább, aprólékos beavatkozást nem igénylő simítási feladatokhoz kiváló alternatíva, mellyel gyorsan, precíz eredményt érhetünk el.

A csiszolókorong tehát elengedhetetlenül fontos, hogy magas minőséget képviseljen, hiszen ez pont nem az a kiegészítő, melyet olyan sűrűn szeretnénk cserélgetni. A kopásállóság lényeges jellemzője a csiszolókorongnak, hiszen ha túl hamar megadja magát a csiszoló hatásnak, akkor épp kiaknázni kívánt funkcióját veszíti el, ami annyit jelent, hogy cserélhetjük le, egy újabb darabra.

A csiszolókorong tehát fontos, hogy amellett, hogy a durvább simítási munkákat precízen elvégezze, ne essen áldozatul a folyamatos, nagyfokú dörzsölésnek, ezzel ideje korán feladva a küzdelmet. A jó minőségű, megfelelő kialakítású, megmunkáltságú csiszolókorong precíz munkavégzésre alkalmas, s mindezt strapabíró módon, hosszú távon képes biztosítani.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír